Över 80 år av kunskap 

DRF har verkat som förbund i över 80 år och vi är idag nästan 600 medlemmar – gummiverkstäder, bilverkstäder och bilhandlare, spridda över hela landet. Som förbund finns vi för att stötta och ta hand om det som våra medlemmar inte hinner, eller ska behöva hinna med och tänka på. Det kan handla om allt från uppdatering i lagstiftning, driva opinion,  utbildningar till olika certifikat till att ta fram gemensamt marknadsföringsmaterial. Ett medlemskap ger dig förmåner som bland annat en speciellt framtagen företags-, och sjukvårdsförsäkring, drivmedelsrabatt hos Preem och tjänsten Lagvägen. Ett medlemsbrev distribueras ut två gånger i månaden med nyheter och aktiviteter inom förbundet och om branschen i stort.

Ett rikstäckande nätverk

Att betrakta varandra som medspelare gör klimatet mer öppet och du som medlem kan få hjälp av andra DRF-anslutna verkstäder om du behöver. Om en verkstad i Skåne monterar ett hjul åt en kund, och sedan visar det sig att kunden får problem med hjulet i höjd med Borås, kan verkstäderna samarbeta och på så sätt leverera förstklassig service. Genom en tät gemenskap kan våra medlemmar utbyta erfarenheter och knyta värdefulla kontakter. Ett rikstäckande nätverk av kollegor, som för många kan – särskilt mindre aktörer – göra stor skillnad.

 

Teknisk rådgivning

Den tekniska utvecklingen går allt fortare, och det händer mycket bland fordonstillverkare, som påverkar oss och de tjänster vi utför. DRF bistår alla medlemmar med teknisk rådgivning och bevakar nyheter som rör oss både direkt och indirekt. För att säkerställa en hög kvalitetsnivå gör vi det som våra enskilda medlemmar inte kan eller hinner med i det dagliga.

 

Lagändringar

Vi uppdaterar oss om lagändringar som rör trafik i allmänhet och däckbranschen i synnerhet, där vi en gång om året för en revision tillsammans med en partner som är expert på lagbevakning. På ett lättillgängligt sätt har vi samlat och sammanställt alla paragrafändringar som inkluderar oss. Det är en medlemsförmån och ett smidigt sätt att hela tiden följa med i utvecklingen. 

 

Ett medlemskap för alla

DRF är öppen för alla företag inom däckfälgfackhandeln och verkstäderna. Vi vill uppmuntra aktörer, både stora och små, att ansluta sig till förbundet då vi tror att det gynnar alla: branschen, den enskilda verkstadsägaren, medarbetarna och i slutändan våra medlemmars kunder.

 

Medlemsförmån

Företagsförsäkring

En speciellt framtagen företagsförsäkring i samarbete med Försäkringskompetens, med anpassade villkor till ett mycket konkurrenskraftigt pris och smidig skadereglering. Många har lyckats sänka sina försäkringskostnader med upp till 30 %. Du har också möjlighet att investera i sjukvårdsförsäkring till din anställda. Sjukvårdsförsäkringen garanterar specialistvård inom 7 dagar utan krav på remiss samt sjukvårdsrådgivning för endast 334 kr/månad.

 

Serviceavtal med Konsumentverket 

 

Under många år har DRF och Konsumentverket haft en överenskommelse för kundens och verkstadens trygghet. DRF och Konsumentverket har tecknat ett serviceavtal för branschens räkning.

Serviceavgifter

 

Här kan du ladda ner information om DRF:s medlemsavgift för 2021. Avgifterna faktureras per helår. 

Villkor för

medlemskap

 

DRF har formulerat ett par medlemskriterier för alla verkstäder som önskar bli medlem hos oss. Om du har frågor om kriterierna är du välkommen att kontakta info@drf.se

Ansökan om medlemskap 

 

Att bli medlem hos oss är en enkel väg. Ladda ner blanketten, fyll i uppgifterna och skicka in till info@drf.se. Det går också bra att posta in ansökan.