top of page

Däckspecialist

- ett mångsidigt yrke 

Däckmontörer är specialister med hög kunskap och kompetens om allt om däck och branschen i stort. Det är ett mångsidigt yrke som jobbar med bland annat montering av nya däck, kundkontakt och information om produkter så som däcktyper, fälgar och tillbehör.

Däckmontör personbilsdäck

 

Arbetet som däckmontör är mycket viktigt, då fokus alltid är koncentrerat kring kundens säkerhet. Att med rätt kompetens och kunskap montera hjul och däck på kunders bilar så de kör säkert, allt utefter det väglag som råder för säsongen. I arbetet kan vissa andra uppgifter inkluderas, så som reparation och att inventera och säkerställa att däckhotellets kunder kommer köra med rätt däck och mönsterdjup till nästa säsong. Under skiftessäsongen arbetas det i ett högt tempo med en hög noggrannhet, allt för att säkerställa säkra hjulskiften och bidra till säkrare vägar.

Däckmontör tunga fordon

Arbetet som däckmontör för tunga fordon kräver erfarenhet och gedigen kunskap. Att byta och arbeta med däck för tunga fordon kräver en gedigen yrkesskicklighet. Något som många gånger tar dig ut till kunden med servicebil längs vägarna, i skogen eller ute på åkern. Du tar dig dit kunden behöver dig och variationen och bredden i ditt arbete, tillsammans med din produktkunskap bidrar till nöjdare kunder och säkrare vägar.

Kundmottagare

Som kundmottagare är du ansiktet utåt för verksamheten och många gånger det första och sista kunden möter. Därför är det viktigt att du har en god känsla för service och hela tiden strävar efter att överträffa kundens förväntningar. I ditt arbete som kundmottagare är du ofta spindeln i nätet och ser ofta lösningar när andra ser problem. Du är en människokännare och anpassar dig efter de olika kundtyperna du möter i vardagen, allt för att ge den bästa servicen, rekommendationerna och bemötandet som är möjligt.

bottom of page